Rendezvények

2017. október 25-én a SZÁMALK-SZALÉZI Szakgimnázium szervezésében került sor a GRANDIS XXI. projekt első hazai szakmai konzultációjára.

A szakmai konzultáció célja volt, hogy a magyar piacon elérhető, idősgondozásban lévő IKT eszközöket, alkalmazásokat megismerjük, továbbá, hogy a fejlesztőkkel, gyártókkal, szakértőkkel a jövőbeni együttműködést megalapozzuk. A szakmai nap résztvevői nagyon sokféle területről érkeztek. Az előadók a távgondozásban ajánlott, vagy már meglévő fejlesztéseket, alkalmazásokat mutatták be. A további meghívottak elsősorban az egészségügyi és szociális gondozásban dolgozók és a szakemberképzésben oktatók voltak.

The aim of the event was to involve stakeholders from the UK into the needs-analysis to identify the special requirements and problems encountered from the demographic changes. The participants came from technology companies and information technology teachers to see how their view of supporting older adults in the community fits with the online survey conducted with the older adults themselves.